hidroizolatii clujHidroizolarea subsolului. Umezeala care a pătruns în porii betonului în sezonul cald, îngheață la temperaturi sub zero și, crescând în volum, distruge treptat betonul. Pentru ca apa să nu se acumuleze în subsol, pereții și podeaua să nu fie acoperite de mucegai, acestea trebuie acoperite cu un compus special impermeabil. Tehnologiile de construcție existente astăzi fac posibilă hidroizolarea nu numai din interior, ci și din exterior, chiar și fără excavare.

Interior sau exterior?

Eficacitatea stratului hidrofug determină nu numai condițiile de la subsol, ci și durata de viață a clădirii. Prelucrarea cu compuși speciali din interior, oferă confort în încăperi, iar din exterior, crește semnificativ rezistența betonului în sine.

  • În aer liber – realizat în timpul fazei de construcție, creează o membrană fiabilă între fundație și sol. În mod tradițional, mastice, pâslă de acoperiș sau alte materiale pentru rulouri sunt alese în acest scop. În timpul restaurării clădirilor, diferite impregnări și geluri de injecție sunt utilizate pentru hidroizolarea externă.
  • Intern – într-o cameră uscată, se efectuează în orice moment, doar unele metode pot procesa cu succes substraturi umede. Protecția din interior ajută la prevenirea inundațiilor apelor subterane și, ca urmare, la formarea mucegaiului.

Caracteristici ale hidroizolării pereților și podelelor

Prelucrarea perimetrului se realizează atât pe orizontală, cât și pe verticală. Atunci când efectuați lucrări, este foarte important să înțelegeți scopul stratului hidrofug. Cel vertical nu permite umezelii să pătrundă în perete, previne aportul de umiditate capilară din sol. Orizontal creează un film impermeabil care poate rezista la niveluri ridicate de presiune a apei subterane.

Hidroizolarea subsolului. Fiecare tip de hidroizolare rezolvă o sarcină specifică:

Anti- presiune – realizat în etapa de construcție, este deosebit de relevant atunci când presiunea apei subterane este mai mare de 10 m;
Anti – capilar – împiedică pătrunderea umezelii prin porii betonului, este o impregnare hidrofobă;
Flux liber – protejează subsolurile de zăpadă, ploaie și inundații.

Tehnologie de acoperire

Potrivit constructorilor profesioniști, o abordare integrată asigură cea mai fiabilă protecție a subsolurilor umede. Elimină aproape toți factorii care contribuie la pătrunderea umezelii în subsol. Indiferent de tip, tehnologia generală de impermeabilizare este următoarea:

Vechea acoperire este demontată, suprafața curățată și degresată este tratată cu un grund;
Un strat orizontal este așezat pe podea, cu o suprapunere pe perete de cel puțin 30 cm;
Pereții sunt prelucrați, se suprapun pe podea – 15 cm;
Se instalează un sistem de ventilație și drenaj;
Defectele rămase sunt corectate.
Materiale pentru hidroizolarea subsolului
Astăzi, pe piața construcțiilor este prezentată o gamă largă de materiale de impermeabilizare. Ele diferă prin compoziție, caracteristici, tehnologie de aplicare și cost.

Hidroizolarea subsolului

Protejează podeaua și pereții subsolului de apele subterane care intră de dedesubt. La vânzare, poate fi de două tipuri – mastic gata preparat bitum-polimer sau amestec de construcție uscat pe bază de ciment. Cauciucul lichid și alți compuși bituminoși se aplică pe bază într-un strat subțire, după uscare, acoperirea rămâne potrivită pentru așezarea plăcilor sau pentru alte lucrări de finisare. Amestecurile de clădiri pe bază de ciment sunt utilizate pentru a elimina îmbinările interblocate, pentru a procesa îmbinările elementelor structurale individuale și pentru a elimina defectele de suprafață mici.

Împachetarea materialelor hidroizolante

Hidroizolarea subsolului se realizează cu materiale de rolă pe bază de bitum sau bitum polimer. Cele mai recunoscute dintre ele sunt pâsla tradițională și pâsla de acoperiș, dar sunt inferioare în caracteristici față de brizolul mai modern, impermeabilizarea, materialul de acoperiș din sticlă și altele. Impermeabilizarea prin rulare este una dintre cele mai simple și mai profitabile modalități de a proteja împotriva pătrunderii apelor subterane. Dezavantajul său este sensibilitatea la deteriorarea mecanică, prin urmare, după lipire, suprafața are nevoie de o protecție suplimentară.

LEAVE A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.