Tipuri de hidroizolatii folosite construcția unei locuințe

Atunci când te decizi că este cazul să îți construiești propria casă, trebuie să te gândești la absolut toate detaliile, în așa fel încât atunci când o termini, să te poți bucură de confort maxim, fără compromisuri. Unul dintre cele mai sensibile și mai importante puncte este cel al hidroizolației. Fiind un aspect care, cel puțîn aparent, nu se vede, hidroizolația poate să fie trecută destul de des cu vederea.

Importantă să se vede însă, în momentul în care infiltrațiile de apă ajung în casă și în momentul în care se crează mucegai sau igrasie. Acestea nu sunt doar inestetice, ci sunt un adevărat pericol pentru sănătatea omului. Astfel, atunci când construiești casă este bine să o dotezi cu hidroizolatii de cea mai bună calitate, care să reziste pe toată perioada de viață a construcției și care să îndepărteze în totalitate problemele generate de apă.

Ce tipuri de hidroizolatii există?

Teoretic, hidroizolația ar trebui să fie prezența peste tot pe unde există pereți exteriori. Mulți constructori însă, aleg să monteze doar hidroizolatiile fundațiilor și hidroizolatiile teraselor. Este o decizie bună și asta, deoarece apă vine, de regulă fie din aer, fie din pământ. Cele două tipuri de hidroizolatii se realizează în mod diferit.

Hidroizolația fundației se realizează printr-o serie de acțiuni, printre care și turnarea de pietriș sub fundație, pentru ruperea capilarității, dar și aplicarea unui strat de membrană bituminoasă, extrem de puternică atunci când vine vorba despre izolarea împotriva apei.

Hidroizolația terasei în schimb, se face cu un alt material, denumit membrană lichidă poliutanica, material extrem de eficient, ce se întărește la contactul cu umezeală. Acest material se poate folosi atât la terase, cât și la alte construcții, cum ar fi parcările exterioare.

Hidroizolatiile pentru terase pot fi realizate și cu ajutorul membranei bituminoase, care este foarte rezistență și poate prezența o flexibilitate foarte mare. Cel mai mult în alegerea tipului de hidroizolație, contează zona în care este construită casă și, evident, preferințele clienților.

Atunci când te decizi să hidroizolezi o casă este bine să ții cont de părerile specialiștilor și să alegi o firma care poate să facă lucrări de cea mai bună calitate.

LEAVE A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.