Termohidroizolatiile sunt lucrari complexe, prin care o constructie (fie ca este locuinta, fie ca are alte utilizari), este protejata de temperaturile prea ridicate sau prea scazute, care i-ar putea afecta infrastructura, sau de efectele daunatoare ale infiltrarii apei. Prin aplicarea straturilor izolante, cladirea va fi protejata de actiunea precipitatiilor si a inundatiilor survenite in urma diverselor actiuni, in acelasi timp nepierdandu-se caldura prin peretii exteriori, acoperisuri sau pardoseli.

Termohidroizolatii

Chiar daca avantajele acestor lucrari sunt evidente, precum protectia pe care o ofera cladirii pe mai multe planuri, sunt cateva care ar trebui reamintite: termohidroizolatiile pot fi aplicate atat constructiilor noi, cat si celor vechi, cand este vorba de reconditionare. De asemenea, materialele care stau la baza aplicarii termohidroizolatiilor exista intr-un numar mare, avand diferite calitati, dandu-ne posibilitatea sa alegem cea mai buna varianta pentru noi.

Cea mai mare calitate a acestor lucrari de termohidroizolatii este economia pe care o vom face dupa aplicarea straturilor izolante, deoarece eventualele reparatii ce trebuiesc facute in urma daunelor facute de actiunea apei in structura nu vor mai fi necesare (deoarece nu vor mai exista astfel de daune), dar si datorita faptului ca facturile la caldura vor fi reduse (deoarece aceasta nu se va mai pierde aleator din incaparei).

Termohidroizolatiile cu spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica este recunoscuta international ca fiind cel mai bun material in lucrarile de termohidroizolatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca se aplica usor, devenind etansa imediat. Pe langa faptul ca este un excelent material termohidroizolant, aceasta are si proprietati de izolator fonic, fiind in acelasi timp un material extrem de rezistent, aplicandu-se usor si fiind potrivita pentru orice fel de material.

Vopseaua Thermo Top este, de asemenea, extrem de potrivita pentru astfel de lucrari. Aceasta vopsea termohidroizolanta are cateva calitati care merita amintite: reflacta razele infrarosii ale soarelui, previne aparitia mucegaiului, impiedicand fluctuatiile foarte mari de temperatura ce pot aparea. Ca si spuma poliuretanica, este foarte usor de aplicat, ca o vopsea normala.

LEAVE A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.