Hidroizolarea fundațiilor de beton

Probleme cu fundațiile blocului de beton

De-a lungul timpului, presiunea solului și a apei exercitată pe fundație face ca mortarul să se rupă și să se uzeze. În consecință, apa se scurge prin îmbinările exterioare ale mortarului și în golurile blocului. Apa prinsă în interiorul blocului duce în cele din urmă la degradarea fundației. Trebuie remarcat că blocul de beton este poros din constructie. Absoarbe ușor umezeala, ceea ce poate contribui la aparitia de mucegai.

În unele cazuri, presiunea solului și a apei este atât de mare încât determină înclinarea peretelui spre interior.

Ok, așa că acum avem apă care intră în aceste blocuri goale și în subsol. Ce trebuie să facem? E foarte simplu. Putem fie să oprim apa din exterior (impermeabilizare exterioară), fie să o captăm în interior (impermeabilizare interioară).

Soluții de impermeabilizare a  blocurilor de beton
Impermeabilizare exterioară:

Abordarea problemei din exterior („partea pozitivă”) pare să aibă cel mai mult sens pentru mulți oameni. Suntem toți pentru asta atunci când este cazul și necesar. O mare problema este  COSTUL ! Este nevoie de o cantitate considerabilă de muncă (bani) pentru a săpa până la baza (fundația) zidului fundației. Odată excavat, se aplică o membrană impermeabilă pentru a impermeabiliza pereții fundației. Se adaugă o țiglă de scurgere pentru a colecta și a elimina excesul de apă. Dacă există obstacole, cum ar fi o cale de acces, verandă sau garaj, ar trebui să fie eliminate și înlocuite. Acest lucru crește și costul locului de muncă.

Impermeabilizare interioară:

Există o altă școală de gândire atunci când vine vorba de hidroizolarea fundațiilor blocurilor de beton. În loc să oprească apa din „partea exterioară”, apa poate fi direcționată într-un sistem de drenaj sub podea din interior. Procesul este cunoscut sub denumirea de găuri de scurgere interioare . Ca parte a procesului de instalare, gurile de scurgere sunt instalate în subsolul blocurilor. Aceste găuri de scurgere permit drenarea apei  în sistemul de dale de scurgere de sub podea. Putem instala sisteme de dale de scurgere interioare atât în ​​subsolurile neterminate, cât și în cele finisate, deși acesta din urmă necesită o pregătire.

Ambele procese sunt dezavantaje și dezavantaje.

LEAVE A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.